Skip to main content

Inspirationsresa Montenegro

Häng med Smart Senior på en rolig, härlig och händelserik resa – fullmatad med underhållning, träning, inspiration, trevligt umgänge, god mat och dryck.

Vi reser till Montenegro, det forna lilla kungariket invid Adriatiska havet. Här finns stränderna som vetter mot Adriatiska havet, en rik historia med välbevarade medeltidsstäder och en färgstark kultur.  Vi bor vid havet i den lilla orten Becici, när Budva. Stranden är 2 km lång, med en trevlig strandpromenad. Bečići är ett trivsamt strandresmål med trevlig atmosfär. Här möter de vackra adriatiska havet landets höga svarta berg.  Vi njuter av livet och får en vecka av skratt som får oss att må bra i både kropp och själ.


Sofia bjuder på stärkande träningspass, härlig hemmagympa med utsikt över Montenegros vackra berg eller hav. Nytt koncept för i år är härliga temadagar där vi blandar träning, underhållning och dans. På en del träningspass får vi även livesång!
Blossom, Hans och yrvädret Annen Jacobsson, kommer erbjuda dagar med tema som Schlager till träning och till kvällen, en lugn mysdag med yoga, rörlighet och till kvällen soft soul musik, en annan där vi testar linedance och kvällen bjuder på countrystyle med lite danssteg. Så klart har vi en kväll med låtar från 70-80 tal och dansar disco som vi övar på dagens danspass med Blossom samt en glitterkväll med white party - ja det blir en härlig resa med underhållning,träning och  samvaro -  vi skall ha kul!.. Hans bjuder på trevliga på löppass och Kicki på  vattengympa och promenader.

 

Fritextsökning

Inspiratörer

SOFIA ÅHMAN
Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

 

 

BLOSSOM TAINTON-LINDQUIST
Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindquist.

 

ANNEN JACOBSSON
Annen har många års erfarenhet av showproduktion! Hon bjuder på en färsgstark underhållning, extraordinär och inkluderande! Annen är en frisk fläkt. Hon kommer framträda med egen underhållning och med Blossom & Hans.

 

 

HANS LINDQUIST
”Prova på jogg” med Hans Lindquist, härliga lugna pass med tips för att jogga avslappnat. Tillsammans med Blossom bjuder Hans på trevliga musikkvällar med sång och dans.

 

 

MATHIAS LANG
Mathias är grundare och VD på Smart Senior.  Som pappa tränar han sin sons fotbollslag och hjälper gärna till när hans barn tränar slalom. När han tränar själv blir det gärna längd- och rullskidor eller en vandring i de svenska fjällen. Mathias är vår värd och bjuder på roliga quiz och utmaningar.

 

TINA SVENSSON
Tina är Smart Seniors ”spindel i nätet” med marknadsföring som sin spetskompetens och med fokus på medlemmarna. På sin fritid trivs hon bäst i stallet med hästarna och att busa med nya familjemedlemmen Ellie. Tina bjuder på quiz och utmaningar med Mathias.

 

 

 

KICKI WALLBLOM
Kicki är utbildad vattengymnastikinstruktör och leder ett fartigt och inspirerande pass med härlig musik samt tar med er på trevliga morgonpromenader och powerwalks där vi utmanar oss lite med intervaller samt utfärd till Kotorbukten. Kicki har grundat Inspiration event & resor.

Resmål

Resmål

Antal invånare: 620 173 (2021)
Huvudstad: Podgorica

Det bergiga Montenegro var minst av de sex delrepubliker som utgjorde Jugoslavien och har kust mot Adriatiska havet. Landet blev självständigt först 2006, då det efter en folkomröstning bröt sig ur en union med Serbien. Montenegro är medlem i Nato och kandidat för medlemskap i EU.

Befolkning
Invånarna i Montenegro är i huvudsak slaver: strax under hälften är etniska montenegriner medan närmare en tredjedel identifierar sig som serber och var tionde som bosniak. Bland minoritetsgrupperna finns dock både albaner och romer.
Religion
Religionsfrihet råder och kyrkan är skild från staten. 75% är ortodoxt kristna. En knapp femtedel av befolkningen är muslimer (främst sunni).
Politiskt system
Montenegro är en parlamentarisk demokrati. Statschef är presidenten som väljs i allmänna val var 5:e år, men har främst en symbolisk roll.
Demokrati och rättigheter
De demokratiska bristerna är stora i Montenegro där en person, Milo Ðukanović, har dominerat politiken i över ett kvartssekel och samlat allt mer makt kring sin person och sin innersta krets. Men 2020 stärktes demokratin då landet för första gången genomgick ett maktskifte. Montenegro räknas till de europeiska länder där respekten för pressfriheten är som sämst.
Montenegros historia
Många olika folk har kämpat om herraväldet i vad som idag är Montenegro, främst illyrier, romare och serber. I slutet av 1300-talet frigjorde sig Montenegro från Serbien och lyckades under ledning av ortodoxa biskopar (vladika) stå emot försök till erövring från bland annat venezianare och osmaner. Sitt namn – Montenegro (svarta berget) – har det fått av Venedig. På Berlinkongressen 1878 erkändes landets självständighet av omvärlden och 1910 utropades Montenegro som kungadöme. I Balkankrigen 1912–1913 och första världskriget (1914–1918) stödde Montenegro Serbien; vid krigsslutet 1918 tvingades dock kung Nikola avgå och Montenegro kom att ingå i det nyupprättade jugoslaviska kungariket under den serbiske monarken Aleksandar. Under andra världskriget ockuperades Montenegro av Mussolinis Italien men bekämpade ockupanterna tillsammans med Titos partisaner och blev efter kriget en av sex delrepubliker i det socialistiska Jugoslavien.

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Enkelrum 3 450:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/10LandvetterInspirationsresa Montenegro Smart SeniorFullbokad, väntelista20 950:-Boka på väntelista
12/10ArlandaInspirationsresa Montenegro Smart SeniorFullbokad, väntelista20 950:-Boka på väntelista
12/10ArlandaInspirationsresa Montenegro Fullbokad, väntelista20 950:-Boka på väntelista
12/10KastrupInspirationsresa Montenegro Smart SeniorFullbokad, väntelista20 950:-Boka på väntelista

Hotell

Övernattning dag -1 - -1

Iberostar Bellevue, Budva
På All Inklusive-hotellet Iberostar Bellevue befinner du dig i lugna Becici, precis intill den långa stranden. Från Iberostar Bellevue tar det ungefär 20 minuters promenad via en gångtunnel för att nå...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö