Skip to main content

Seniorens Hälsoresa till Cypern

- med Ann Wilson, Henrik Bramsved, Ann Westin & Bertil Marklund

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt njuta av vackra vyer? Följ med på Seniorens Hälsoresa till  Pafos på Cypern.
Pafos är platsen där Afrodite sägs ha stigit upp ur vågorna, här går man in en annan värld med gudabilder, tempel och gudinnor. Njut av närheten till havet och den fina strandpromenaden.
Låt dig inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga,  hitta dansglädjen, sjung, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott.  Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper.
Vi åker till fina Royal Athena Beach hotell för en härlig vecka. Ett lyxigt hotell som ligger invid havet och har stora gröna ytor, 3 pooler samt en fin strandpromenad som leder in till Pafos by. 

Fritextsökning

Inspiratörer

Ann Wilson, dansare
Ann är känd dansjury profil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

 

Ann Westin, komiker & skådespelerska
I över 25 år har Ann roat och charmat publik över hela landet. Med sitt galna bildspråk och sin häftiga attityd intar hon scenen som en bulldozer. Hon har vunnit Sveriges bästa kvinnliga komiker hela tre gånger och var även nominerad för fjärde gången år 2020. Ann har även synts i en rad olika tv-program och i flera filmroller, senast i Helena Bergströms Dancing Queens. Ann bjuder på 2 standup kvällar, allsångskväll samt en uppskattad föreläsning ”Livet är som en sten i skon – det skaver om man inte gör något åt det”

Bertil Marklund, professor och författare
Bertil har varit verksam i många år som allmänläkare men efter hand kom han in alltmer i forskningens värld – och blev professor i Allmänmedicin och folkhälsa. Bertil har forskat om friskfaktorer dvs hur kommer det sig att vissa människor är så friska och lever längre än andra. I den nya forskningen fann han svaret – ”ungdomens källa” – hur man bromsar åldrandet och får fler extra friska år till livet! Han håller två föreläsningar. Han har skrivit två böcker i ämnet varav en blev en världssuccé (utgiven i 30 länder på 22 språk) Bertil har medverkat i TV i bla Fråga Doktorn och i Nyhetsmorgon.

Henrik Bramsved, Träningsinspiratör, dipl. träningsinstruktör
Med ett brinnande intresse för träning och framför allt aerobics och funktionell träning leder Henrik omtyckta träningspass. Henrik är träningsinspiratör och internationell presentatör. AFAA-certifierad samt diplomerad instruktör och 6-faldig Svensk- och Nordisk mästare i aerobics. I dag brinner han för att utbilda andra inom träning och vill att det ska ställas högre krav på tränare. Han har en lång erfarenhet av träning för seniorer samt föreläser om träning och hur vi kan träna oss friska och starka.

Kristina Adolfsson - Seniorens chefredaktör
Är vår värdinna samt är utbildad lärare i Zhineng qigong. Kristina leder qigong där vi väcker kroppen med mjuka rörelser som ger både lugn och energi.

 

 

Kicki Wallblom - Instruktör & reseledare
Är vår reseledare samt leder en fartig och rolig vattengymnastik, ”prova på yoga” - lugna enkla rörelser och yoga på stol och funktionella promenader. Kicki har grundat Inspiration event & resor.

Föreläsningar med Bertil

Föreläsning 1: Varför Åldras vi – kan vi påverka åldrandet?

Nu handlar det om den nya forskningen om varför vi åldras och om vi kan påverka hastigheten med vilket vi åldras. Och det fantastiska är att vi kan det i högsta grad! Det är inte generna som är det avgörande – det är livsstilen! Vi kan välja att åldras snabbt och den ena sjukdomen efter den andra dyker upp. Eller så väljer vi att åldras sakta och skjuter eventuella sjukdomar på framtiden, kanske vi inte alls kommer att drabbas av dem. Det är upp till dig vilka hälsovanor du väljer och nu ska jag duka upp ett smörgåsbord med de allra viktigaste och effektiva hälsoråden för ett längre liv. Gemensamt för råden är att de ska vara lätta att göra och samtidigt ha stor effekt. Flera stora studier visar att man kan förlänga sitt liv med 5 – 10 – 15 friska år lite beroende på när man börjar sina nya hälsovanor.

Föreläsning 2: Hur kommer man igång med nya vanor?
Nu bygger vi vidare på kunskapen om hur man kan öka chansen till ett längre och friskare liv. Då kommer den viktiga frågan, hur kommer man då igång med nya vanor?! För det första måste de vara enkla att göra och inte ta för mycket tid. Därför kommer jag att berätta om kraftfulla hälsovanor indelade i hur lång tid de tar att göra! Vissa vanor tar bara sekunder att göra, andra några minuter eller 5 – 10 - 15 minuter att genomföra. Och chansen ökar att det finns minutlånga luckor där en ny vana kan få plats! För det andra är dessutom vanorna lätta, ja till och med roliga, att göra, en vana som är tråkig orkar man inte med någon längre tid. Jag kommer också att ge en del tips på hur en vana inte bara blir tillfällig utan blir kvar länge, kanske livet ut.

Program

Vi fyller dagarna med härliga träningspass, föreläsningar och underhållning. En dag kan se ut så här:

08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:00 Inspirerande föreläsning
11.30 Roligt träningspass
SIESTA  - Lunch

15.30 Härligt danspass
16:30 Träningspass
18:30 Mingel med drink
19:00 Gemensam middag
21:00 Underhållning / intervjuer / allsång/dans

Resmål Cypern

Läs mer om Cypern

Cypern
Cypern i östra Medelhavet är enligt legenden födelseplats för kärleksgudinnan Afrodite. I verkligheten har ön i modern tid präglats av fiendskap mellan greker och turkar. Efter en grekiskstödd militärkupp på Cypern 1974 invaderade Turkiet den norra delen av ön. Sedan dess har Cypern varit kluven i en grekcypriotisk sydlig del och en turkcypriotisk del i norr.

Cypern, som till ytan är något mindre än Östergötland, är den tredje största ön i Medelhavet. Geografiskt hör Cypern närmast samman med Mellanöstern, men av politiska och kulturella skäl brukar ön räknas till Europa. Till Turkiet i norr är avståndet som kortast 6,5 mil, till Syrien i öster är det knappt 17 mil.

 

Pafos
Halva Pafos är en välordnad semesterort med fiskehamn, restauranger, badklippor, små stränder och en fin strandpromenad. Den andra delen kallas Pano Pafos ('övre Pafos'). Där kommer du stadens invånare närmare och hittar många genuina cypriotiska restauranger. Här ligger också den vackra gamla saluhallen, med färger, dofter och ett labyrintiskt myller som får den att likna en basar.

Danspass med Ann Wilson

ANN WILSON
Ann är känd dansjuryprofil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

Dansskola
Nybörjarkurs i solodans. Du får chans att prova Latin dans i soloform. Rumba , chacha och samba/salsa.


Latinfitness
Ett pass där du får lära dig en träningsform som bygger styrka inifrån, hjälper hållning och kondition. Vi jobbar med att stärka bindväv och öka flexibilitet. Glädje, energi och lite skratt är garanterat!!
Discomoves
Roliga discosteg inför discokvällen.
Föreläsning
En inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.

Karta

Hotell

Athena Beach Hotel
ATHENA BEACH HOTEL **** Athena Beach, ett 4-stjärnigt hotell som ligger direkt vid stranden i Kato Paphos, en trevlig promenad på ca 2 km från den pittoreska hamnen, de arkeologiska platserna och affä...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö