Skip to main content

Inspirationsresa med Blossom till La Palma

STÄRKANDE INSPIRATIONSRESA MED VANDRING & YOGA
Upptäck vulkanön La Palma med Blossom

Följ med Smart Senior och upptäck vulkanön La Palma. Njut av en härlig vecka med yoga, träning, god mat & dryck, underhållning och lättare vandringar.  Underbara  Blossom bjuder på härlig träning och stärkande träningspass. Kvällstid bjuder hon och energiknippet Annen in till trevlig underhållning. Yoga och träna pilates med Blossom och stärkande träningspass  samt vattengympa med Kicki. En vecka med inspiration, gemenskap, glädje och skratt kombinerat med härligt träning samt vandringar i La Palmas vackra natur.

Vi åker till den exotiska ön La Palma, även kallad La Isla Bonita, den vackra ön. Här finns storslagen orörd natur, dramatiska vulkanlandskap och hisnande vyer. Vårt hotell är lyxiga La Palma & Teneguia Princess som har ett fantastiskt poolområde och suveräna träningsfaciliteter. I resan ingår All inclusive så vi kommer att kunna njuta av både god mat och dryck. En av dagarna besöker vi en lokal vinbonde och smakar på hans viner och lokala specialiteter. Vi vandrar från byn Los Canarios genom vackert vulkan landskap till fyren på La Palmas sydligaste punkt. För dig som vill vandra mer erbjuder vi lite mer utmanande vandringar eller cykling som tillval.

För mer information om Smart Seniors rabatter på hemsidan - Läs mer

Fritextsökning

Inspiratörer

BLOSSOM TAINTON-LINDQUIST
Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga, pilates och en inspirerande föreläsning och bjuder på underhållning med Annen.

 

 

ANNEN JACOBSSON
Annen har många års erfarenhet av showproduktion! Hon bjuder på en färsgstark underhållning, extraordinär och inkluderande! Annen är en frisk fläkt. Hon kommer framträda med egen underhållning och med Blossom.

 

 

 

 

 

TINA SVENSSON
Tina är Smart Seniors ”spindel i nätet” med marknadsföring som sin spetskompetens och med fokus på medlemmarna. På sin fritid trivs hon bäst i stallet med hästarna och att busa med “brassen” Ellie. Tina tar väl hand om oss och tar oss med på vandringar och aktiviteter.

 

 

 

KICKI WALLBLOM
Kicki är vår reseledare och utbildad gruppinstruktör. Hon leder ett fartigt och inspirerande vattengympapass med härlig musik samt tar med er på trevliga morgonpromenader och powerwalks där vi utmanar oss lite med intervaller samt funktionella styrkepass.

Utfärder

UTFÄRD Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats (tillval)
Vi åker norrut på ön längs vägar med hisnande utsikt, på vägen stannar vi för att se mer av det vulkanutbrott som ägde rum 2021 och vår lokala guide berättar om vulkanutbrottet och vi får se med egna ögon lavaströmmarnas väg. Vidare mot en av öns större städer som har en lite pittoresk historisk centrum, efter en introduktion till staden har vi egen tid att utforska staden, fika eller shoppa lite. Vidare genom vackert landskap till  Cumbrecita utsiktspunkt. Här gör vi en lättare vandring på 2 eller 3 km, ni kan välja. Dagen avslutas med en lättare vandring på ca 5 km.

VANDRING - TENEGUIA VULKANEN
Vi tar lokalbussen utanför hotellet upp till byn Los Canarios, där startar vår vandring genom vulkanlandskapet, en vulkan som skapades 1971 under ett vulkanutbrott. Vi vandrar nerför genom det svarta landskapet till Fuencalientes fyr, som ligger på öns sydligaste tipp. Vandringen är ca 7 km, med en nedstigning på ca 720 m. Svårighetsgraden är medel/låg. Vandringen går nedför genom ett område med låg buskvegetation och vi börjar se de första vinodlingarna. Om man tittar upp kan man se ön Hierro i bakgrunden. Man fortsätter nedåt och passerar genom det viktigaste vinodlingsområdet i Fuencaliente, där druvsorten La Malvasía växer. Väl framme, kan vi beundra fyren både den gamla och den nya samt eventuellt ta ett dopp från den svarta sandstranden. Vi tar sedan lokalbussen åter till hotellet.

BESÖK TILL LOKAL VINBONDE - VINPROVNING
En kort bilfärd från vårt hotell, bor Diego, sonen till vinbonden som har Teneguia Bodega. Vinrankorna växer i en svart vulkansand och vinet får av den en speciell smak. Vi åker hem till Diego som bjuder in till en vinprovning med smakprov av lokala produkter.

Teneguia vin -
Bodegas Teneguía ligger på "Plazoleta García Escámez" och är en av de mest representativa vingårdarna på ön och i hela den kanariska arkipelagen. Bodegas Teneguía producerar viner under etiketten "Teneguía" och är medlem i La Palmas ursprungsbeteckning (DO), det organ som övervakar kvaliteten och produktionsprocessen kvalitet och produktionsprocess(er) i den lokala vinsektorn. Teneguía var faktiskt den allra första vingården som anslöt sig till DO. Denna vingård är också den äldsta kooperativa enheten på La Palma; den har fyllt denna viktiga funktion i hela 65 år. Vingården producerar vita viner av utmärkt kvalitet. Teneguías rödviner "Negramoll", "2001" och "Tinto Crianza" har fått ett välförtjänt erkännande, liksom dess roséviner. Malvasía är dock Teneguías "juvel"; detta vin görs på druvor av samma sort som namnet (Malvasía). Druvorna växer i vinstockar som ofta är över hundra år gamla, och som i de flesta fall bara producerar en mycket begränsad mängd druvor. Malvasía-vinstockarna och vingårdarna ligger oftast i ett närliggande område som kallas "Los Llanos Negros", vid foten av San Antonio-vulkanen. Malvasía-viner är naturligt söta.

 

 

Blossoms pass och föreläsning

Morgonyoga
Morgonstund har guld i mun, för både kropp och sinne. På morgonen är de flesta av oss lite stela, därför är det bra att börja dagen med lugna, enkla och uppmjukande rörelser i ett skönt flöde tillsammans med andningsövningar och meditation som avslutas med en stunds avslappning.
Pilates
Pilates är en kombination av styrke-, stabilitets-, rörlighets- och balansträning. Långsamma rörelser som balanserar upp kroppen och gör den stark. Vi kör i en workshop form, dvs vi både pratar och tränar/testar olika övningar.

Vem är kärringen i Spegeln - föreläsning
Coachen som kraschade. Om att all kunskap och hälsosamt leverne till trots ändå få diagnoser som utmattningsdepression, artros och muskelreumatism. Blossom berättar om sin resa de senaste 10 åren och vägen tillbaka från allt och nu även  Knäplastikoperation.
M.U.M.S. mat-umgänge-mat-sömn
Hur kan och bör vi förhålla oss till dessa hörnstenar när vi blir äldre?

 

La Palma

La Palma

La Palma - utan tvekan den vackraste och förmodligen den sista orörda ön på Kanarieöarna. Dess natur är inget annat än fantastisk och full av kontraster, från svarta lavastränder, bananplantager till frodig regnskog, berg och vulkaniska kratrar. Öns högsta punkt är Roque de los Muchachos, som når en höjd av 2 426 meter. La Palma överraskar ofta - mitt i en bergssluttning förflyttas du plötsligt till Kuba. Här finns öns cigarrtillverkare som tillverkar några av Europas finaste cigarrer. Tankar återvänder till den kubanska delen av världen vid ett av öns destillerier, där man tillverkar rom och likörer.

FAKTA OM LA PALMA:
La Palma är den nordvästligaste ön i den spanska ögruppen Kanarieöarna. Den ligger i Atlanten utanför Afrikas nordvästra kust och har en yta på 706 km². På ön bor omkring 85 000 invånare. Ön blev 2002 förklarad av Unesco som biosfärområde. La Palma domineras av färgerna blå, grön och svart. Blått är det omgivande havet. Grönt är den rikliga växtligheten som är den mest varierande på Kanarieöarna. Svart är de vulkaniska klipporna, som fortfarande fyller landskapet, och flera stränder som består av svart sand. Öns huvudstad heter Santa Cruz de La Palma och ligger på öns östliga del.
 

HISTORIA
Ursprungsinvånarna på La Palma var guancher som hade en neolitisk kultur med uppdelning i flera stammar med en hövding och utan jordbruk. Deras namn på ön var Benahoare. Kvarlevorna från deras kultur är framför allt grottorna de bodde i, hällristningar vilka är mystiska ingraveringar av vad som kan vara gudadyrkan samt de stenbelagda lederna genom bergen. Efter den spanska ockupationen av La Palma försvann ursprungsbefolkningen helt då de införlivades med den spanska befolkningen.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Vandring - Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats
  Vandring - Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats Vill du se mer av La Palma, följ med på vår utfärd, en kominerad buss- och vandringstur.

  Vi kommer att besöka den nya Cumbre Vieja vulkanen i ”Las Manchas”, vi åker genom vackert landskap till Los Llanos de Aridane, efter en liten rundtur har ni egen tid att utforska staden de mysiga äldre kvarteren och tid för egen lunch. Nu väntar en vacker resa upp i bergen till Cumbrecita utsiktspunkt. Här startar vår första vandring, en kortare och lättare på ca 2 km.

  VANDRING 2:

  Cumbre Vieja-området, på södra delen av La Palma, är ett av de mest aktiva vulkaniska
  vulkaniska komplex på alla Kanarieöarna. Denna nya stig har nyligen aktiverats, så att vulkanen
  Cumbre Vieja-vulkanen kan besökas. Vi har med oss lokala specialutbildade guider för denna vandringsled, eftersom denna rutt fortfarande ligger inom uteslutningszonen. Vandringen till kratern är 5,2 km (ditvägen går nedför och hemvägen uppför) och höjdskillnaden är 183 m. Den tar cirka 2.5 - 3 tim. Viktigt: Ta med varma kläder och bra skor att vandra med.

  PRIS PER PERSON: 680 KR inkl: transport och lokala vandringsguider samt besök enligt program. Sofia och Fredrik följer med på utfärden.

  Pris: 680:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med sidohavsutsikt 850:-
 • Enkelrum 2 400:-
 • Dubbelrum för enskilt bruk med sidohavsutsikt 2 900:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/1ArlandaInspirationsresa med BlossomMer än 820 950:-Boka
11/1KastrupInspirationsresa med BlossomMer än 820 950:-Boka
11/1LandvetterInspirationsresa med Blossom720 950:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö