Skip to main content

Fun & Fitness på La Palma

Vi är mycket stolta över att kunna presentera denna All-inclusive-träningsresa till den fantastiska resorten La Palma Princess Vital & Fitness på den sydligaste av Kanarieöarna som kallas La Isla Bonita - Den vackra ön!

Hotellet är La Palmas största resort med nästan 800 rum med 4-stjärning standard. Hotellet har bl.a. Kanarieöarnas största poolområde med 12 pooler och har även ett helt nytt, stort, fullt utrustat Fitnesscenter.

I samarbete med FitnessWeeks by AerobicWeekends som arrangerar ledande träningsresorna för alla som gillar att hålla sig i form. Här får du det bästa av det bästa - en riktig hälso-semester där allt ingår: alla aktiviteter, mat, dryck, underhållning.

 

Vi erbjuder ett flexibelt upplägg, i grundpaketet ingår 3 träningspass per dag och en föreläsning.
För dig som vill ha mer träning - kan du välja till - det stora träningspaketet med mängder av träningspass, workshops och föreläsningar. Fler än 100 aktiviteter anpassade efter alla nivåer - träningsvan som mindre van i alla åldrar. Allt under ledning av professionella instruktörer och lärare som är där för din skull.

Föredrar du att vandra kan du välja till någon vandring under veckan, vi erbjuder olika vandringar som en vulkanvandring, en vandring i Cumbrevieja kratern och en vandring på norra ön, i regnskog. (Med reservartion för väder väljer vi 3 vandringar). Du kan även välja till en vin och vandringsäventyr under veckan.

Vill du få högsta kvalitet på både träning och boende är detta resan för Dig!

Välkommen till årets träningsresa.

Fritextsökning

Inspiratörer

Henrik Bramsved
Träningsinspiratör och internationell presentatör. AFAA-certifierad samt diplomerad instruktör. Sex-faldig Svensk- och Nordisk mästare, 6:a i World Cup, 3-faldig finalist på VM i SportsAerobics Mixed Pairs tillsammans med Marika. Har under de senaste åren arbetat med träning individuellt och i grupp på heltid. Specialområden är Funktionell träning, H.I.T., Coretraining, Gympa och Aerobics. Driver företaget AerobicWeekends Sweden som har utbildat och inspirerat fler än 30.000 instruktörer. Arbetar heltid med att utbilda tränare och instruktörer. +46703322446

 

Malin Berg
Malin arbetar som internationell presentatör och instruktör runt om i världen i bland annat yoga, core och funktionell träning. Hon utvecklar instruktörsutbildningar inom gymnastik och yoga. Med sin bakgrund som folkhälsovetare utbildar och föreläser hon även inom områdena hälsa och livsstil. Utbildad i yoga genom bland annat MyaFlow i Umeå och Yotopia i London. Ingår i AerobicWeekends instruktörs- och utbildningsteam samt presentatör på International Fitness & FunWeeks.
www.malinberg.com malin@aerobicweekends.com +46704408349 @mailinberg

Gyula Bercsenyi - Hungary/Sweden
Huvudtränare för Atletveckan.
Hälscoach, PT, Fysioterapeut och Multiatlet med mer än 20 års erfarenhet. Gyula har utvecklat träningskoncepten FitnessCross samt Element 5 och är nu aktuell med sin bok Atletträning för alla. Lärare och presentatör för AerobicWeekends Sweden på träningsresor och träningskonvent.

 

 

Sara Ullman
Utbildad dansare vid Balettakademien och älskar allt som har med musik och rörelse att göra. Arbetar som instruktör med bas på SATS i Stockholm. Specialist på DanceAerobics, AfroDance, Zumba och BollyWood. Förutom att Sara har turnérat runt om i landet med olika dansföreställningar så har hon bl.a. arbetat på Wallmans salonger och på kryssningsfartyg i t.ex Medelhavet och i Karibien. +46735352887 saraullman@hotmail.com

Program

I grundpaketet för träningsresan ingår 4 aktiviteter varje dag:
08.00 MorgonYoga, Pilates eller Meditation
10.00 Föreläsning
15.15 Aqua Fitness
17.00 Fitness & Fun

För att delta i hela programmet behöver du boka tillval för tränings- & utbildningspaketet för 3000kr.
Då får du tillgång till samtliga klasser, workshops i programmet.
Du får då dessutom tillgång till Onlineträning och coaching under 6 månader till ett värde av 3500kr.
Observera att denna resa kan vara avdragsgill för dig som fortbildning då innehållet är kvalificerat för detta med minst 6 timmar om dagen som är schemalagt samt med teoretiska utbildningsmoment.
 
Vi erbjuder även flera instruktörsutbildningar under denna resan:
Gruppträning, FitnessYoga, AquaFitness, CrossFitness, Pilates mfl
Kontakta oss för mer information!

Preliminär program
http://www.aerobicweekends.com/lapalma/program2412.pdf
 

Stora träningspaketet - tillval

Välj mellan fler än 100 träningspass, workshops och föreläsningar. Träningen är anpassad efter alla nivåer - träningsvan som mindre van i alla åldrar.

För att delta i hela programmet behöver du boka tillval för tränings- & utbildningspaketet för 3000kr.
Då får du tillgång till samtliga klasser, workshops i programmet.
Du får då dessutom tillgång till Onlineträning och coaching under 6 månader till ett värde av 3500kr.
Observera att denna resa kan vara avdragsgill för dig som fortbildning då innehållet är kvalificerat för detta med minst 6 timmar om dagen som är schemalagt samt med teoretiska utbildningsmoment.
 
Vi erbjuder även flera instruktörsutbildningar under denna resan:
Gruppträning, FitnessYoga, AquaFitness, CrossFitness, Pilates mfl
Kontakta oss för mer information!

Preliminär program
http://www.aerobicweekends.com/lapalma/program2412.pdf

Om Du har frågor om träningspaketet är du välkommen att kontakta Henrik Bramsved på Aerobic Weekends tel: 0703322446.

Utfärder - tillval

UTFÄRD Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats
Vi åker norrut på ön längs vägar med hisnande utsikt, på vägen stannar vi för att se mer av det vulkanutbrott som ägde rum 2021 och vår lokala guide berättar om vulkanutbrottet och vi får se med egna ögon lavaströmmarnas väg. Vidare mot en av öns större städer som har en lite pittoresk historisk centrum, efter en introduktion till staden har vi egen tid att utforska staden, fika eller shoppa lite. Vidare genom vackert landskap till  Cumbrecita utsiktspunkt. Här gör vi en lättare vandring på 2 eller 3 km, ni kan välja. Dagen avslutas med en lättare vandring på ca 5 km.

VANDRING - TENEGUIA VULKANEN
Vi tar lokalbussen utanför hotellet upp till byn Los Canarios, där startar vår vandring genom vulkanlandskapet, en vulkan som skapades 1971 under ett vulkanutbrott. Vi vandrar nerför genom det svarta landskapet till Fuencalientes fyr, som ligger på öns sydligaste tipp. Vandringen är ca 7 km, med en nedstigning på ca 720 m.

Svårighetsgraden är medel/låg. Vandringen går nedför genom ett område med låg buskvegetation och vi börjar se de första vinodlingarna. Om man tittar upp kan man se ön Hierro i bakgrunden. Man fortsätter nedåt och passerar genom det viktigaste vinodlingsområdet i Fuencaliente, där druvsorten La Malvasía växer. Väl framme, kan vi beundra fyren både den gamla och den nya samt eventuellt ta ett dopp från den svarta sandstranden. Vi tar sedan lokalbussen åter till hotellet.

BESÖK TILL LOKAL VINBONDE - VINPROVNING
En kort bilfärd från vårt hotell, bor Diego, sonen till vinbonden som har Teneguia Bodega. Vinrankorna växer i en svart vulkansand och vinet får av den en speciell smak. Vi åker hem till Diego som bjuder in till en vinprovning med smakprov av lokala produkter.

Teneguia vin -
Bodegas Teneguía ligger på "Plazoleta García Escámez" och är en av de mest representativa vingårdarna på ön och i hela den kanariska arkipelagen. Bodegas Teneguía producerar viner under etiketten "Teneguía" och är medlem i La Palmas ursprungsbeteckning (DO), det organ som övervakar kvaliteten och produktionsprocessen kvalitet och produktionsprocess(er) i den lokala vinsektorn. Teneguía var faktiskt den allra första vingården som anslöt sig till DO. Denna vingård är också den äldsta kooperativa enheten på La Palma; den har fyllt denna viktiga funktion i hela 65 år. Vingården producerar vita viner av utmärkt kvalitet. Teneguías rödviner "Negramoll", "2001" och "Tinto Crianza" har fått ett välförtjänt erkännande, liksom dess roséviner. Malvasía är dock Teneguías "juvel"; detta vin görs på druvor av samma sort som namnet (Malvasía). Druvorna växer i vinstockar som ofta är över hundra år gamla, och som i de flesta fall bara producerar en mycket begränsad mängd druvor. Malvasía-vinstockarna och vingårdarna ligger oftast i ett närliggande område som kallas "Los Llanos Negros", vid foten av San Antonio-vulkanen. Malvasía-viner är naturligt söta.

 

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Vandring - Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats
  Vandring - Aridane-dalen & Cumbrecita utsiktsplats Vill du se mer av La Palma, följ med på vår utfärd, en kominerad buss- och vandringstur.

  Vi kommer att besöka den nya Cumbre Vieja vulkanen i ”Las Manchas”, vi åker genom vackert landskap till Los Llanos de Aridane, efter en liten rundtur har ni egen tid att utforska staden de mysiga äldre kvarteren och tid för egen lunch. Nu väntar en vacker resa upp i bergen till Cumbrecita utsiktspunkt. Här startar vår första vandring, en kortare och lättare på ca 2 km.

  VANDRING 2:

  Cumbre Vieja-området, på södra delen av La Palma, är ett av de mest aktiva vulkaniska
  vulkaniska komplex på alla Kanarieöarna. Denna nya stig har nyligen aktiverats, så att vulkanen
  Cumbre Vieja-vulkanen kan besökas. Vi har med oss lokala specialutbildade guider för denna vandringsled, eftersom denna rutt fortfarande ligger inom uteslutningszonen. Vandringen till kratern är 5,2 km (ditvägen går nedför och hemvägen uppför) och höjdskillnaden är 183 m. Den tar cirka 2.5 - 3 tim. Viktigt: Ta med varma kläder och bra skor att vandra med.

  PRIS PER PERSON: 680 KR inkl: transport och lokala vandringsguider samt besök enligt program. Sofia och Fredrik följer med på utfärden.

  Pris: 680:-
 • Vandring La Palma - Teneguia
  Vandring La Palma - Teneguia VANDRING - TENEGUIA VULKANEN
  Vi tar lokalbussen utanför hotellet upp till byn Los Canarios, där startar vår vandring genom vulkanlandskapet, en vulkan som skapades 1971 under ett vulkanutbrott. Vi vandrar nerför genom det svarta landskapet till Fuencalientes fyr, som ligger på öns sydligaste tipp. Vandringen är ca 7 km, med en nedstigning på ca 720 m. Svårighetsgraden är medel/låg. Vandringen går nedför genom ett område med låg buskvegetation och vi börjar se de första vinodlingarna. Om man tittar upp kan man se ön Hierro i bakgrunden. Man fortsätter nedåt och passerar genom det viktigaste vinodlingsområdet i Fuencaliente, där druvsorten La Malvasía växer. Väl framme, kan vi beundra fyren både den gamla och den nya samt eventuellt ta ett dopp från den svarta sandstranden. Vi tar sedan lokalbussen åter till hotellet.
  Pris: 250:-
 • Vinprovning och vandring med lokal vinbonde
  Vinprovning och vandring med lokal vinbonde BESÖK TILL LOKAL VINBONDE - VINPROVNING
  En kort bilfärd från vårt hotell, bor Diego, sonen till vinbonden som har Teneguia Bodega. Vinrankorna växer i en svart vulkansand och vinet får av den en speciell smak. Vi åker hem till Diego som bjuder in till en vinprovning med smakprov av lokala produkter.

  Teneguia vin -
  Bodegas Teneguía ligger på "Plazoleta García Escámez" och är en av de mest representativa vingårdarna på ön och i hela den kanariska arkipelagen. Bodegas Teneguía producerar viner under etiketten "Teneguía" och är medlem i La Palmas ursprungsbeteckning (DO), det organ som övervakar kvaliteten och produktionsprocessen kvalitet och produktionsprocess(er) i den lokala vinsektorn. Teneguía var faktiskt den allra första vingården som anslöt sig till DO. Denna vingård är också den äldsta kooperativa enheten på La Palma; den har fyllt denna viktiga funktion i hela 65 år. Vingården producerar vita viner av utmärkt kvalitet. Teneguías rödviner "Negramoll", "2001" och "Tinto Crianza" har fått ett välförtjänt erkännande, liksom dess roséviner. Malvasía är dock Teneguías "juvel"; detta vin görs på druvor av samma sort som namnet (Malvasía). Druvorna växer i vinstockar som ofta är över hundra år gamla, och som i de flesta fall bara producerar en mycket begränsad mängd druvor. Malvasía-vinstockarna och vingårdarna ligger oftast i ett närliggande område som kallas "Los Llanos Negros", vid foten av San Antonio-vulkanen. Malvasía-viner är naturligt söta.

  I priset ingår: Transport, lättare vandring

  Pris: 650:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med sidohavsutsikt 850:-
 • Dubbelrum för enskilt bruk 2 400:-
 • Dubbelrum för enskilt bruk med sidohavsutsikt 3 250:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/12KastrupFitness & Fun week La PalmaMer än 814 650:-Boka
7/12ArlandaFitness & Fun week La PalmaMer än 815 450:-Boka

Hotell

Övernattning dag -1 - -1

La Palma Princess med Aerobic weekends
La Palma Princess Vital & Fitness är La Palmas största resort med nästan 700 rum med 4-stjärnig standard. Hotellet har bl.a. Kanarieöarnas största poolområde med 12 pooler och har även öarnas största...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö