Skip to main content

Seniorens Stora Vinter Hälsoresa - Fuerteventura

 -  med Sofia Åhman, Ann Wilson, Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd, Göran Murvall & Linn Hegdal

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt njuta av vackra miljöer?
Följ med på Seniorens stora Vinter Hälsoresa till Fuertventura och Costa Calma.  Vi bor invid havet med vacker utsikt.
Låt dig inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjunga, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper. Vi bor på trevliga R2 Pajara Beach Resort & Spa, ett 4-stjärnigt hotell med vacker utsikt över havet och 200 m bort finner du sandstranden Pajara.

Avresan 27 januari är Ann Wilson med hela veckan för att andra veckan vara med oss de första 2 dagarna, sedan tar Linn Hegdal över danspassen under vår andra vecka.

Fritextsökning

Inspiratörer


Sofia Åhman, träningsexpert

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har varit med på Seniorens Hälsoresor under flera år och älskar kombinationen av 
sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Ann Wilson, dansare

Ann är känd dansjury profil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

 


Anna Lena Brundin, stand-up, sångerska, skådespelerska, författare

Anna-Lena har många strängar på sin lyra.Hon blev folkkär som ena halvan av Nancy & Carina i teveserien Daily Live, som mamma i Mysteriet på Greveholm och journalist i ”En man som hetter Ove”. Hon har flitigt varit ståuppkomiker och deltog i humorserien Släng dig i Brunnen. Hon har skrivit 12 böcker och spelat in 5 cd-skivor: Edith Piaf bland annat och just nu är hon aktuell med en serie feelgood-romaner. Tillsammans med Jan kommer hon få oss att skratta och sjunga under sina föreställningar på resan.

 

Jan Sigurd, stand-up komiker, textörfattare , musiker,  författare  och regissör
Jan arbetade med Monica Zetterlund i föreställningen ”Zetterlund & Sigurd” samt på hennes avskedsturné. Han skrev text och musik till hennes sista CD-skiva med svenskt originalmaterial, Det finns dagar. Han representerade SVT i Montreux med humorserien Två och en halv flygel. Han tillhör legenderna inom svensk stå-upp, vilket dokumenterats i teveshowen Vit grabb som stulit blues. De senaste 20 åren har han givit ut 20 böcker, varav den mest kända, Paddlaren, är en satir över Sverige och Statens Kulturråd. Fick Piratenpriset 2005 samt utmärkelsen Till Evert Taubes minne 2013. Jan skrev och regisserade Sveriges första sit-com från tidigt 90-tal, Kusiner i Kubik för SVT Drama. Han har allt som allt givit ut 7 CD-skivor, bland annat Love is a dog that bites och in Chet Bakerland tillsammans med Anna-Lena Brundin. Jan och Anna-Lena kommer underhålla oss 4 kvällar med musik och stand-up.Göran Murvall, läkare & idrottsledare
Göran Murvall är idrottslärare och läkare. Göran står bakom ”Aldrig för sent – träning för 90-plussare.” Göran har agerat för ett system som underlättar för människor över 65 att komma igång och vara i rörelse. Göran är medförfattare av den nya boken - Ta kontroll över ditt åldrande med ”Bli yngre med tiden”. Göran ger oss nya insikter och inspiration under sina föreläsningar och gympapass.

 

 

Linn Hegdal,dansare
Linn är känd dansare från Lets Dance, som på ett professionellt sätt lärt flera av sina adepter på ett så bra sätt att både John Lundvik och Filip Lamprecht vann tävlingen. Linn började dansa när hon var 5 år och gjorde min första tävling i pardans när jag var 11 år. Då började jag dansa på Ann Wilsons dansskola i Helsingborg och jag
har älskat dansen sedan dess! Hon har tagit flera SM-guld och representerat Sverige på flertalet internationella tävlingar samt Europa- och världsmästerskap. Linn studerar nu på universitetet och undervisar på olika nivåer i latinamerikansk dans. Hon inspirerar oss till nya nivåer av dans på ett lustfullt och roligt sätt. Linn är med 3 - 10 februari.

 


 Kristina Adolfsson - Seniorens chefredaktör

Är vår värdinna samt är utbildad lärare i Zhineng qigong. Kristina leder qigong där vi väcker kroppen med mjuka rörelser som ger både lugn och energi samt ger alla chansen att riktigt koppla av i en guidad meditation. 

Kicki Wallblom - Instruktör & reseledare
- Är vår reseledare samt leder en fartig och rolig vattengymnastik, ”prova 
på yoga” - lugna enkla rörelser samt tar er med på funktionella promenader. Kicki är grundare Inspiration event & resor.

Costa Calma

Costa Calma

Costa Calma – den lugna kusten
Alldeles i början av en av Fuerteventuras allra finaste och längsta stränder ligger Costa Calma, den lugna kusten. Costa Calma är en avslappnad badort, välordnad och trevlig. Den närmsta sandstranden är Pajara stranden ca 100 m bort och början av den långa Costa Calma stranden finner man ca 500 m från hotellet och till centrum av Costa Calma är det 2 km.

Öns klimat gör att den kallas Ön med den eviga våren. Havet reglerar temperaturen genom att hålla heta vindar från Sahara borta från Fuerteventura. De högsta temperaturerna är omkring 21-26 grader och de lägsta temperaturerna är ca 16 grader och ca 19 grader i havet.

Program

Exempel på hur en dag kan se ut (preliminära tider)
08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:15 Inspirerande föreläsning
11.45 Roligt träningspass
SIESTA - Lunch
15.30 Härligt dans/gympapass
16:30 Träningspass
18:30 Mingel med drink
19:00 Gemensam middag
20:30 Underhållning / stand-up / sång / dans

Träningspass

SOFIA ÅHMAN

Hemmagympa Styrka, Kondition, Core
Träna som på TV! Träningspass för hela kroppen som passar alla. Med eller utan stol. Olika teman på de olika passen tex styrka, rörlighet och kondition.
Rörlighetscirkel
Mota stelhet och snedbelastningar med övningar du kan göra hemma. Lär känna din kropp och jobba utifrån dina förutsättningar i ditt tempo. Efter passet känner du dig både smidigare och mjukare.
SENIORCirkel
Styrka och kondition stationsvis. Enkla och effektiva nya övningar på varje pass. Upplev ren träningsglädje!

ANN WILSON
Dansskola

Nybörjarkurs i solodans. Du får chans att prova latindans i soloform. Rumba, chacha och samba/salsa.
Latinfitness
Ett pass där du får lära dig en träningsform som bygger styrka inifrån, hjälper hållning och kondition. Vi jobbar med att stärka bindväv och öka flexibilitet. Glädje, energi och skratt är garanterat!!
Discomoves
Roliga discosteg inför discokvällen.
FÖRELÄSNING
En inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara”.

GÖRAN MURVALL
Roliga Gympapass med funktionell träning med fokus på styrka och kondition.

KRISTINA ADOLFSSON
Zhineng qigong. Kristina leder qigong där vi väcker kroppen med mjuka rörelser som ger både lugn och energi samt ger alla chansen att riktigt koppla av i en guidad meditation

KICKI WALLBLOM
"Prova på yoga" lugna rörelser som alla kan vara med på. Kicki leder även en stolsyoga samt fartfyllt vattengympa pass till härliga svenska sånger som vi känner igen.

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Enkelrum 4 000:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/1ArlandaSeniorens Hälsoresa Costa Calma, Fuertventura 820 450:-Boka
27/1KastrupSeniorens Hälsoresa Costa Calma, Fuertventura 720 450:-Boka
27/1LandvetterSeniorens Hälsoresa Costa Calma, Fuertventura Mer än 820 450:-Boka
3/2ArlandaSeniorens stora Hälsoresa - Costa Calma, FuertventuraMer än 820 450:-Boka
3/2KastrupSeniorens stora Hälsoresa - Costa Calma, FuertventuraMer än 820 450:-Boka
3/2LandvetterSeniorens stora Hälsoresa - Costa Calma, FuertventuraMer än 820 450:-Boka

Hotell

HOTELL R2 PAJARA BEACH HOTEL & SPA
R2 Pajara Beach Hotel & Spa i Costa Calma är ett fint All Inclusive-hotell. 10 min promenad från hotellet finner ni en av öns vackraste stränder och direkt nedanför hotellet finns en mindre strand och...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö