Skip to main content

Seniorens stora Hälsoresa till Grekiska rivieran

Res tillsammans med Sofia Åhman, Mai-Lis Hellenius, Tommy Cederholm, Hedvig Andér och Jessica Ahl.

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt njuta av vackra miljöer? 
Följ med på Seniorens stora Hälsoresa till Grekland och Marathon där historiens vingslag har satt sin prägel. Staden Marathon ligger i Attika och är känd för sin storslagna bergsutsikt och klara vatten. Vi bor invid den fina stranden Paralia Marathona som ligger vid det Egeiska havet. Låt dig inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjunga, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper. Vi bor på trevliga Golden Coast Beach hotel, ett 4-stjärnigt hotell med egen del av stranden. En av dagarna kommer vi erbjuda en utfärd för de som vill se mer av omgivningarna.

Vi har nu aktiverat ytterligare en avresa för denna resa den 20/21 september.
Inspiratörer avresa 20/21 sep är:Sofia Åhman (från 24 sep), Hedvig Andér (från 25 sep), Karin Schenk-Gustafsson, Jessica Ahl, Christer Långström, Kicki Wallblom
Inspiratörer avresa 27/28 sep är: Sofia Åhman, Hedvig Andér, Mai-Lis Hellenius, Tommy Cederholm, Jessica Ahl, Kicki Wallblom och Kristina Adolfsson

Fritextsökning

Inspiratörer

Sofia Åhman, träningsexpert
Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har varit med  på Seniorens Hälsoresor under flera år och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper! Sofia är med på båda resorna men ansluter 24 sep.

 

Maj-Lis Hellenius, läkare och professor
Mai-Lis Hellénius är läkare och professor i att förebygga hjärtkärlsjukdom på Karolinska Institutet. Hon brukar kallas ”livsstilsprofessor”. Hennes forskningsområden är fysisk aktivitet, mat, livsstil och hälsa. Mai-Lis har skrivit flera böcker där hon samlat goda råd för ett långt och friskt liv med god mat och rörelse. Om detta lär hon ut på resan under tre intressanta föredrag samt träningspass. Är med  på avresan 28 sep.

 

 

Tommy Cederholm, läkare och professor
Tommy är professor i näringslära vid Uppsala universitet och överläkare i geriatrik vid Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm. Han forskar kring åldrandet och särskilt betydelsen av att träna och äta bra för att behålla sina muskler och sin funktionsförmåga högt upp i åren. Tommy kommer att hålla ett föredrag om sarkopeni, dvs. muskelsvikt, med titeln: ”Sarkopeni – en ny folksjukdom? Vad betyder musklerna för ett friskt åldrande?” Han kommer också att praktiskt visa hur man kan bedöma sin muskelfunktion och risk för sarkopeni/muskelsvikt. Är med  på avresan 28 sep.

 


Karin Schenck-Gustafsson, seniorprofessor i kardiologi
Karin är seniorprofessor i kardiologi, specialist i kardiologi och internmedicin och fortfarande aktiv inom forskning. Karins specialintresse är kvinnors hjärtsjukdomar. Karin är grundare och ordförande på Centrum för genusmedicin, där man var först i Sverige med att införa ett köns och genusperspektiv inom det medicinska området. Karin har medverkat i ett flertal böcker om hjärt- och kärlsjukdomar. Hon är en pionjär inom kvinnohälsa och
har ett unikt perspektiv på kvinnohjärtat och kvinnohälsan i stort.  Under sina föreläsningar ger hon oss mer kunskap och förståelse om våra hjärtan och hälsa. Karin är med på första avresan 21 sep.

 

Hedvig Andér, stylist  och kostymdesigner
Hedvig började sin karriär som kostymdesigner på 80-talet och har sedan dess arbetat som kostymchef på Dramaten, författat boken ”Hitta din stil med Hedvig” och startat klädmärket Hedvig Stockholm. Men hon är kanske mest känd som stylist i SVT:s Go’kväll – något hon jobbat med i 20 år. Enligt Hedvig handlar inte alltid mode om att följa trender utan att våga klä sig personligt. Under föredrag får ni klädtips och knep med Hedvig.  Hedvig är med på båda avresorna, ansluter i slutet av första avresan.

 

 

Jessica Ahl, Friskvårdsinspiratör och sångerska
Jessica är hälsopedagogen som också är sångerska. För Jessica är det ingen skillnad på aktivitet. Sång, musik, träning och dans – allt är friskvård! Jessica har en gedigen erfarenhet av att leda gruppträning, sjunga och dansa. Jessica kommer att  leda dansinspirerande gympapass, röst- och rörelse workshop samt kvällaktiviteter fyllda med sång och musik. ”Min ambition är att inspirera till att våga prova på något nytt och ha KUL!” Jessica är med på båda avresorna.

 

 

Kristina Adolfsson - Seniorens chefredaktör
Är vår värdinna samt är utbildad lärare i Zhineng qigong. Kristina leder qigong där vi väcker kroppen med mjuka rörelser som ger både lugn och energi. Är med  på avresan 28 sep.

 

 

 

Kicki Wallblom - Instruktör & reseledare
Är vår reseledare samt leder en fartig och rolig vattengymnastik, ”prova på yoga” - lugna enkla rörelser samt tar er med på funktionella promenader. Kicki är grundare Inspiration event & resor. Kicki är utbildad gruppinstruktör. Kicki är med på båda resorna.

 

Resmål

Resmål

MARATHON -  Berg, hav, stränder och historia

Det finns gott om historiska och kulturella sevärdheter i närheten av hotellet. Faktum är att Marathon är platsen för slaget vid Marathon 490 f.Kr., där den kraftigt överlägsna atenska armén besegrade perserna under ett historiskt slag som gav upphov till ett lopp som inspirerar världen - Maratonloppet. Pheidippides var en långdistanslöpare eller kurir som vi säger idag, men för det antika Grekland var han en hjälte och hans prestation en inspiration för det moderna sportevenemanget Maratonloppet. I området finns flera historiska platser och vackra stränder som möter bergen.

KLIMAT
I slutet av september har man ca 23 grader vattnet och 25 grader i luften. 70% solsken

 

Program

PROGRAM

Ett smörgåsbord av olika träningspass kommer att erbjudas under veckan kombinerat med intressanta föreläsningar och kvällsunderhållning.

Så här kan en dag se ut:

08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:15 Inspirerande föreläsning
11.45 Roligt träningspass
SIESTA  - Lunch
15.30 Härligt dans/gympapass
16:30 Träningspass
18:00 Mingel med drink
18:30 Gemensam middag
20:00 Underhållning / intervjuer / allsång/dans

Träningspass

SOFIAS PASS
Hemmagympa Styrka, Kondition, Core
Träna som på TV! Träningspass för hela kroppen som passar alla. Med eller utan stol. Olika teman på de olika passen tex styrka, rörlighet och kondition.
Rörlighetscirkel
Mota stelhet och snedbelastningar med övningar du kan göra hemma. Lär känna din kropp och jobba utifrån dina förutsättningar i ditt tempo. Efter passet känner du dig både smidigare och mjukare.
Seniorcirkel
Styrka och kondition stationsvis. Enkla och effektiva nya övningar på varje pass. Upplev ren träningsglädje!
 

Sund & stark senior - föreläsning
Hur bör en senior träna? Små övningar ger stora resultat. Tipsen och knepen som passar just dig, så att du får redskapen att skaffa dig ett både piggare, starkare och gladare liv!

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Trippelrum -1 700:- gäller 2024-09-27, 2024-09-28
  • Dubbelrum 0:-
  • Dubbelrum med havsutsikt 1 500:-
  • Enkelrum 3 200:-
  • Enkelrum med havsutsikt 4 950:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/9LandvetterSeniorens Hälsoresa GreklandFullbokad, väntelista19 450:-Boka på väntelista
21/9ArlandaSeniorens Hälsoresa GreklandFullbokad, väntelista19 450:-Boka på väntelista
21/9KastrupSeniorens Hälsoresa Grekland119 450:-Boka
27/9LandvetterSeniorens Hälsoresa GreklandFullbokad, väntelista19 450:-Boka på väntelista
28/9ArlandaSeniorens Hälsoresa GreklandFullbokad, väntelista19 450:-Boka på väntelista
28/9KastrupSeniorens Hälsoresa GreklandFullbokad, väntelista19 450:-Boka på väntelista

Hotell

Övernattning dag -1 - -1

HOTEL GOLDEN BEACH
HOTELL: GOLDEN COAST BEACH **** Vårt strandnära hotell Golden Coast Beach, ligger 7 km från den historiska staden Marathon i Attika. Hotellet har en egen privat del av sandstranden med solstolar och p...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö