Skip to main content

Seniorens Hälsoresa till Lanzarote

med Sofia Åhman, Lasse Lindblom, Marie Lander & Monica Sperens m fl

 

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt njuta av vackra miljöer?

Följ med på Seniorens hälsoresa till Lanzarote, där vulkaner och lavaslätter ger öns landskap en unik profil. Bland Kanarieöarna är Lanzarote känt som eldens och vindens land. På denna ö med 300 vulkaner är landskapet överdådigt, unikt i världen. Varje gränd och dess arkitektoniska detaljer är de påtagliga spåren av 600 år av modern historia och avtrycket av Guanche-civilisationen.
Låt dig inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjunga, skratta och träffa nya vänner. Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper. Vi åker till Riu Paraiso, som ligger nära Playa del Carmen invid  stranden Playa Pocillos, som är del av den sju kilometer långa strandpromenad som sträcker sig genom hela orten från Playa Pocillos till de äldsta kvarteren vid hamnen Playa del Carmen, på vägen passerar man den färgglada stranden Playa Grande.

Fritextsökning

Inspiratörer

Sofia Åhman, träningsexpert
Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

 

 

 

 

Lasse Lindbom, Artist, låtskrivare, producent och musiker.
Lasse började skriva låtar runt -70 till den egna gruppen Landslaget, som gjorde sju album. Karriären fortsatte sedan med soloplattor, Lasse Lindbom Band och Triad, totalt 12 plattor hittills med mestadels eget material. Han har över 200 låtar registrerade hos STIM och under åren har många olika artister gjort covers på hans låtar. Lasse underhåller oss med sina omtyckta sånger, som ”Tänd ett ljus” och många mer och vi får lära känna honom lite mer, när Kristina intervjuar honom.

 

 

 

Marie Lander, dansare
Marie började dansa när hon var 13 år. Jassdans och klassik balett. Idag har Marie ”Dansglädje” med sin vän Kerstin, de erbjuder danskurser på Studieförbundet Vuxenskolan samt utomhusdans som började under pandemin. Vi välkomnar alla dansstilar. Marie leder dansklasser och ett föredrag om  ”Att våga”  - att bygga självförtroende. Jag vill få människor att känna sig delaktiga, bekväma och få en VI känsla. Det bästa är att få se deltagarna  växa i dansen.

 

 

Monica H Sperens, Filosofie magisterexamen i retorik och grundare till ”Alla kan Sjunga”
Monica arbetar med human kommunikation – det organiska samspelet inom och mellan människor, bl a med röst och andningsgymnastik, din röst förändras med tiden. Röst, andning och rörelse är sammanflätade och en fantastisk källa till vitalitet. Hon kommer leda röstgympa och vi kommer sjunga tillsammans. Bara för att det är kul och nyttigt! Innan vi börjar de praktiska övningarna håller hon ett föredrag om sång, gehör och uttryck.


Kristina Adolfsson - Seniorens chefredaktör
Är vår värdinna samt är utbildad lärare i Zhineng qigong. Kristina leder qigong där vi väcker kroppen med mjuka rörelser som ger både lugn och energi. Kristina följer med på första avresan den 22 jan, men är ej med andra veckan dvs avresa 29 jan.

 

 

 

 

Kicki Wallblom - Instruktör & reseledare
Är vår reseledare samt leder en fartig och rolig vattengymnastik, ”prova på yoga” - lugna enkla rörelser och yoga på stol samt tar er med på funktionella promenader. Kicki har grundat Inspiration event & resor.

Program

PROGRAM

Ett smörgåsbord av olika träningspass kommer att erbjudas under veckan kombinerat med intressanta föreläsningar och kvällsunderhållning.

Så här kan en dag se ut:

08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:15 Inspirerande föreläsning
11.45 Roligt träningspass
SIESTA  - Lunch
15.30 Härligt dans/gympapass
16:30 Träningspass
18:00 Mingel med drink
18:30 Gemensam middag
20:00 Underhållning / intervjuer / allsång/dans

Träningspass

SOFIAS PASS
Hemmagympa Styrka, Kondition, Core
Träna som på TV! Träningspass för hela kroppen som passar alla. Med eller utan stol. Olika teman på de olika passen tex styrka, rörlighet och kondition.
Rörlighetscirkel
Mota stelhet och snedbelastningar med övningar du kan göra hemma. Lär känna din kropp och jobba utifrån dina förutsättningar i ditt tempo. Efter passet känner du dig både smidigare och mjukare.
Seniorcirkel
Styrka och kondition stationsvis. Enkla och effektiva nya övningar på varje pass. Upplev ren träningsglädje!
 

 

Hjärnstark - workshop
Vi provar övningar som utmanar hjärnan och garanterat leder till en hel del skratt och kanske några nya insikter.
Sund & stark senior - föreläsning
Hur bör en senior träna? Små övningar ger stora resultat. Tipsen och knepen som passar just dig, så att du får redskapen att skaffa dig ett både piggare, starkare och gladare liv!

Utfärd

Vi kommer erbjuda en utfärd för de som önskar att se mer av Lanzarote, där vi besöker nationalparken Timanfaya och eldberget samt smakar på vinet hos en lokal vinbonde. Vi får uppleva den speciella naturen, formad av dess vulkaner samt det omtyckta vinet som produceras på ön.

Föredrag & Allsång

FÖREDRAG MED MONICA SPERENS

1. RÖSTGYMPA

I N N E H Å L L
• Vad är röst?
• Beteendet och röstinstrumentet
• Röst och kropp
A. Röstinstrumentet
• Hur det fungerar, delar och helhet
• Vad som sker med röstinstrumentet med stigande ålder
• Yttre påverkan, risk och möjlighet, torr luft, mediciner, kläder,virus etc.
B. Beteenden
• Exempel: Individuell presentation (valfri eller präglad), språk,kropp och röst – konsekvenser.
• Rösten bör vara plastisk och töjbar. För att vara ändamålsenlig bör du anpassa den till olika talsituationer och omständigheter.
• Gäspa, andas med stöd av hela kroppen, artikulera väl, massera ansiktet, lek; härma; sjung, använd rösten rätt – ofta med närhet och nyfikenhet.

C. Röstgympa
• Lär dig att vårda och värna röstinstrumentet
• Träna andning, avspänning, anspänning, djup,
volym, andningsimpuls, uthållighet.

2. ALLA KAN SJUNGA!
Föredrag med Monica H Sperens
Proffsiga, oproffsiga, skönsångare, fulsångare, nästanickesångare, nerviga, kolugna. Ni är alla hjärtligt
välkomna!
Ur innehållet:
• Fokus på andningen: Varför blir jag trött? Varför räcker inte luften? Hur kommer det sig att det känns
så tunt och pipigt? Varför hörs jag inte?
• Fokus på gehöret: Sjunger jag falskt? Varför hör jag inte min röst? Hur kommer det sig att jag tappar
tonen när jag sjunger ensam? Hur kan alla andra veta hur de ska sjunga? Vad är gehör? Kan man
verkligen lära sig att sjunga rent?
• Fokus på vokaler och andra kul klangskapande tips: Hur gör jag för att släppa ut min instängda,
hoptryckta röst? Hur gör jag rösten varm och mjuk istället för kall och hård (eller tvärtom)? Hur hänger
hur det låter ihop med hur det känns?
• Fokus på avspänning: Hur kan jag spänna de muskler som behövs vid sjungandet och samtidigt släppa
andra spänningar? På vilket sätt märks min inställning till rösten i mitt sjungande? Är jag bekväm när jag
sjunger? Har jag roligt? Hur gör jag för att våga?

 

Resmål

Lanzarote är en synonym för vulkaner, lavafält, stenar i omöjliga former, svarta och rödaktiga marker som kontrasterar med de typiska vita husen, det blå från havet och den ljusblå himmelen. Det östra landskapet på Kanarieöarna kompletteras med karga berg med mjuk terräng, vackra vit- eller guldkorniga sandstränder, lummiga palmlunder... Och tystnaden som också utgör en del av Lanzarotes gåtfulla landskap. Förutom de imponerande ölandskapen, som ibland påminner om planeten Mars yta, fascinerar Lanzarote också för underverket från vulkanmarken. Där, även om det verkar omöjligt, livet tar sig fram och gör det möjligt att producera dessa berömda viner med ursprungsbeteckning. Är detta en annorlunda ö eller inte?Lanzarote är en synonym för vulkaner, lavafält, stenar i omöjliga former, svarta och rödaktiga marker som kontrasterar med de typiska vita husen, det blå från havet och den ljusblå himmelen. Det östra landskapet på Kanarieöarna kompletteras med karga berg med mjuk terräng, vackra vit- eller guldkorniga sandstränder, lummiga palmlunder... Och tystnaden som också utgör en del av Lanzarotes gåtfulla landskap. Förutom de imponerande ölandskapen, som ibland påminner om planeten Mars yta, fascinerar Lanzarote också för underverket från vulkanmarken. Där, även om det verkar omöjligt, livet tar sig fram och gör det möjligt att producera dessa berömda viner med ursprungsbeteckning. Är detta en annorlunda ö eller inte?

Läs mer om Lanzarote
Reseguide video
 

Karta

Hotell

HOTEL RIU PARAISO LANZAROTE
Vårt hotell ligger invid den långa stranden Playa del los Pocillos, ca 4 km från orten Playa del Carmen på södra Lanzarote. Hotellet ligger invid en 7 km lång strandpromenad som passerar stränder på v...
Kontakta oss
Adress:
Inspiration event & resor Sverige AB
Ringvägen 23
134 60 Ingarö